Kodaly Zoltán Alapiskola

Dunaszerdahely

  

Beíratási program

Iskolánk célja olyan gyermekközpontú iskola megvalósítása, ahol a diák és tanár egyaránt jól érzi magát, ahol érték a tudás, az egymás tisztelete, a segítőkészség.  Fő feladatunk a továbbhaladáshoz szükséges alapismeretek átadása, melyek hagyományainkra épülnek. A fejlesztés érdekében jól meghatározott elvárásokat fogalmazunk meg a gyermekek képességeinek kibontakoztatására, ahol mindezt a szülőkkel való szoros együttműködésben tesszük. Teret adunk a felzárkóztatásnak, de kiemelt fontosságú feladatunk a tehetséges, kimagasló képességű tanulók fejlesztése is. Példát nyújtunk a helyes magatartásformák elsajátítására és gyakoroltatására.  Legfőbb nevelési célunk, hogy szellemileg, erkölcsileg és testileg egészséges, kiegyensúlyozott nemzedéket neveljünk.

Rendhagyó beiratkozás

Ebben az évben a különleges helyzetre való tekintettel iskolában a beiratkozás a 2020/2021-es tanévre rendhagyó módon történik. A beiratkozásra 2020. április 15-től április 30-ig kerül sor.

A kötelező iskolalátogatás teljesítésére minden gyermeket be kell íratni, aki 2020. augusztus 31-ig betölti a 6. életévét, illetve akinek halasztott iskolakezdése volt a 2019/2020-as tanévre.

A beiratkozás módja:

A beiratkozás a gyermekek személyes jelenléte nélkül zajlik; ajánlott az elektronikus kommunikáció, de lehetőség van választani a papír formátumot is. Az előre nyomtatott jelentkezési ívek átvehetők személyesen az iskolában, illetve letölthetők az iskola honlapjáról.

A törvényes képviselők által szolgáltatott adatok ellenőrzése az elektronikus kommunikáció esetén, az iskolai oktatás rendkívüli megszakításának végét követő két héten belül történik meg. Akik a papír formátum mellett döntenek, kérjük, csatolják a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és a lakhelyről szóló igazolást – a szülő személyi igazolványának másolatát (ahol a lakhely van feltüntetve).

A különleges bánásmódot igénylő gyermek törvényes képviselői utólag kötelesek benyújtani a nevelési tanácsadó és prevenciós intézmény nyilatkozatát a gyermek alapiskolába történő felvételéről szóló határozat kiadásáig, legkésőbb 2020. június 15-ig.

Ha a törvényes képviselő a kötelező oktatás megkezdésének elhalasztását kéri, a kérelem részeként beadandó gyermekorvosi ajánlást, valamint a nevelési tanácsadó és prevenciós intézmény nyilatkozatát nem szükséges mellékelni, de a törvényes képviselő utólag köteles benyújtani azokat, legkésőbb négy héttel az oktatás rendkívüli megszakításának befejezése után.

A halasztási szándékát kérjük feltüntetni beíratási kérdőívben a megjegyzés mezőben.

Pszichológus válaszol

Amennyiben felmerült Önökben a kérdés, hogy gyermekük vajon iskolaérett-e, vagy a 6. életévét még nem betöltő gyermekét szeretné beiskolázni, forduljanak a Dunaszerdahelyi Pedagógiai-Pszichológiai Tanácsadó és Prevenciós Központ munkatársaihoz.

Jelentkezni munkanapokon 7:30 - 15:30 óra között lehet a 0948 140 017 vagy 0917 762 017 telefonszámokon, illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus postacímen.

A vizsgálatok megvalósítására telefonos időpont-egyeztetés után a zárlat feloldását követően személyesen kerül sor.

Útmutató az elektronikus jelentkezési ív kitöltéséhez

A jelentkezési ív elérhetősége: https://kzai.edupage.org/register/

A jelentkezési ív magyar – angol nyelven íródott. Ajánlatos a kitöltés előtt átváltani szlovák nyelvre.

Kötelező adatok:

A gyermek neve, születési adatai, lakhelye, a szülők neve, lakhelyük.

Amennyiben nincs adat valamelyik szülőről, kérjük az erre kijelölt mezőbe egy „x“ jelet írjon be!

Ha a gyermek törvényes képviselője egy harmadik személy, akkor az ő adatait a megjegyzésbe kell feltüntetni: név, lakhely. Ebben az esetben kérjük feltüntetni, vagy postai úton eljuttatni, a gyámságról szóló végzés másolatát, legkésőbb 2020. június 15-ig.

Letölthető dokumentumok – papír formátum

Kérvény

Kérdőív

Adatkezelési tájékoztató

Kérjük, nyomtassák ki mindhárom dokumentumot, töltsék ki, majd juttassák el az iskolába:

-  postai úton

Az iskola postacíme:

Kodály Zoltán Alapiskola, Komenského 1219/1, 929 01 Dunajská Streda

 -  személyesen

2020. április 15-től 30-ig munkanapokon 12:00 – 16:00 között.

Amennyiben további információra lenne szükségük, az alábbi módon kapcsolatba léphetnek velünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Köszönjük, hogy bennünket választottak!